O nama
Tvrtka Molvik sa sjedištem u Molvicama kraj Samobora, obiteljska je tvrtka koja je u razdoblju od četrdeset godina postojanja razvila dvije osnovne djelatnosti: proizvodnju ambalaže i proizvodnju plinske opreme.
 
Proizvodi - Laminatne tube

Laminatne tube predstavljaju funkcionalnu, ekološku i atraktivnu ambalažnu formu namijenjenu prvenstveno pakiranju zubnih pasta, ali i ostalih pastoznih proizvoda kozmetičke, kemijske, prehrambene i drugih industrija. Ova ambalaža odlično zaštićuje sadržaj od vanjskih utjecaja, a zbog praktičnosti upotrebe i privlačnog izgleda neosporna je i njena velika uloga u prezentaciji i prodaji proizvoda.

Osnovni materijal izrade ove ambalaže je petoslojna folija. U ovisnosti od barijere koju sadrži laminatna folija, razlikuju se dva standardna tipa laminatnih tuba: Al-laminatne tube sa aluminijskom barijerom i Pb-laminatne tube sa plastičnom barijerom.
Za sve laminatne tube karakteristično je da imaju uzdužni šav na plaštu (tijelu) tube. One mogu biti bijele, u boji, prozirne, sa ili bez tiska. Tisak folije vrši se tehnikom flexotiska ili bakrotiska prije proizvodnje laminatne tube. Zatvaranje napunjenih tuba vrši kupac postupkom termozavarivanja.

AL-LAMINATNA TUBA

Al-laminatne tube proizvedene su od petoslojne folije sa barijerom od aluminija. Barijera unutar laminatne folije ima prvenstveno zaštitnu ulogu. Ona štiti proizvod od utjecaja iz okoline (otpornost na difuziju, koroziju, svjetlost), te onemogućava gubitak odnosno promjenu arome. Vrsta i debljina barijere odabiru se ovisno o vrsti proizvoda koji se pakira u pojedinu laminatnu tubu. Zbog izuzetne barijerne sposobnosti aluminija al-laminatne tube mogu se koristiti i za pakiranje "agresivnijih" sadržaja. Ova vrsta ambalaže ima široko područje primjene u raznim industrijama za pakiranje pasta, krema, gelova i masti.

Vezano uz zahtjeve kupaca, proizvodnja al-laminatnih tuba u Molviku obuhvaća raspon različitih promjera i dužina tuba koje se mogu kombinirati sa nekoliko varijanti zatvarača.

PB-LAMINATNA TUBA

Pb-laminatne tube proizvedene su od petoslojne folije sa barijerom od plastike (EVOH). Specifičnost ovih tuba je da bolje zadržavaju oblik, te je i nakon istiskivanja sadržaja oblik tube nepromijenjen. Tuba se uvijek vraća u prvobitni položaj, vizualno ostaje ista, glatka i bez nabora. Prednost Pb-laminatnih tuba je i u činjenici da zbog čvrstoće i postojanosti materijala nije potrebno dodatno vanjsko pakiranje u kartonsku kutiju.

Vezano uz zahtjeve kupaca, proizvodnja pb-laminatnih tuba u Molviku obuhvaća razne promjere i dužine tuba koje se mogu kombinirati sa nekoliko varijanti zatvarača.