O nama
Tvrtka Molvik sa sjedištem u Molvicama kraj Samobora, obiteljska je tvrtka koja je u razdoblju od četrdeset godina postojanja razvila dvije osnovne djelatnosti: proizvodnju ambalaže i proizvodnju plinske opreme.
 
O nama

Tvrtka Molvik sa sjedištem u Molvicama kraj Samobora, obiteljska je tvrtka koja je u razdoblju od četrdeset godina postojanja razvila dvije osnovne djelatnosti: proizvodnju ambalaže i proizvodnju plinske opreme.


RAZVITAK TVRTKE

1964.

Osnivanje tvrtke u formi kućne radinosti, te ubrzo zatim obrtničke radionice. Razvoj proizvodnje plinske opreme (gibljive cijevi za plin).

1970.

Početak prerade plastike. Prvobitno se proizvodi različita ambalaža od plastike (kutije, poklopci i sl.), a zatim se pokreće i masovna proizvodnja zatvarača za tube. Širenjem proizvodnog programa i tržišta, tvrtka postaje vodeći dobavljač zatvarača za sve proizvođače tuba u bivšoj Jugoslaviji.

1989.

Daljnji razvoj djelatnosti plinske opreme. Uz ostale artikle na tržište uvodi se vlastiti proizvod “Regulator tlaka plina Molvicio AC-15”. Molvik postaje renomirani proizvođač regulatora tlaka, prisutan na svim plinsko-distribucijskim područjima. Sa procesom daljnje plinofikacije RH ovaj program omogućava stabilan rast i razvoj tvrtke u budućnosti.

1994.

Investicija u liniju za proizvodnju laminatnih tuba i otvorenje novog pogona za proizvodnju ekološke ambalaže za pakiranje zubnih pasta, kozmetičkih, prehrambenih i dr. proizvoda. Ovim programom “Molvik” prvi nudi hrvatskom tržištu laminatne tube kao suvremenu ambalažu za pakiranje pastoznih proizvoda..

1999.

Izgradnja novih proizvodnih pogona sa pripadajućom infrastrukturom, te proširenje ambalažne djelatnosti na proizvodnju aluminijskih tuba za kozmetičku, prehrambenu, farmaceutsku i kemijsku industriju. Ovom investicijom “Molvik” zaokružuje svoj proizvodni program ambalaže nudeći tržištu kompletan proizvod vlastite proizvodnje.

2001.

Kupnja tvornice “Top-ambalaža”d.o.o. iz Kerestinca. "Molvik" investira dodatno u proširenje proizvodne infrastrukture i opreme za proizvodnju aluminijskih tuba, što je sa već postojećim kapacitetima usmjereno na daljnje povećanje obujma proizvodnje i proizvodnog asortimana, proširenje na nova tržišta, kontinuirani rast tvrtke, osiguravanje novih radnih mjesta, te povećanje profita.

2006.

Investicija u projekt zatvarača za PET boce - nabavka nove suvremene visokokapacitetne proizvodne linije i kalupa, izgradnja proizvodne infrastrukture, zapošljavanje i obuka novih kadrova čime početkom 2007. godine započinje nova proizvodnja zatvarača za PET boce. Sada Molvik proizvođačima mlijeka, mliječnih prerađevina, sokova i voda može ponuditi hrvatski proizvod --Zatvarač za PET boce ?38 mm-.

2008.

Osnivanje predstavništva „Molvik Beograd“ u Republici Srbiji čime se jači naglasak stavlja na izvoz i tržišta iz okruženja.

 

Politika kvalitete i zaštite okoliša

Politika kvalitete i zaštite okoliša temelj je poslovnog upravljanja procesima tvrtke MOLVIK-SAMOBOR.

Poslovni uspjeh temelji se na stalnom podizanju svijesti o važnosti provođenja različitih aktivnosti koje će osigurati kvalitetu cjelokupnog poslovanja, ali i očuvanje okoliša.

Integrirani sustav upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša uspostavljen je na osnovu zahtjeva međunarodnih normi ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004. Uspostavljeni integrirani sustav upravljanja održava se da na svim razinama, na čelu s upravom.
Cilj nam je

  • zadovoljavati zakone i druge obvezujuće propise
  • zadovoljavati zahtjeve i potrebe kupaca, lokalne zajednice i drugih zainteresiranih strana
  • sprečavati onečišćenja okoliša i odgovorno gospodariti otpadom
  • postupati u skladu s utvrđenim postupcima i dodijeljenim odgovornostima

Kontinuirano poboljšavamo naše znanje, tehnologiju i proizvode kako bismo ispunili potrebe naših kupaca.
Želimo stalno unapređivati sve aspekte našeg poslovanja kroz implementaciju procesa upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša, poticajnu radnu okolinu i timski rad uz osiguranje otvorene komunikacije s našim radnicima, kupcima, dobavljačima, lokalnom zajednicom i zainteresiranim stranama.

Stalno unapređenje naših internih procesa i organizacije uz neprekidno usavršavanje i razvoj čine osnovu na kojoj gradimo budućnost. Naše proizvode i procese nastojimo stalno unapređivati i nadograđivati na zadovoljstvo naših kupaca.

Ostvarivanje ciljeva postavljenih ovom politikom je stalan zadatak svih zaposlenih.

Samobor, 02.05.2011.                                                       Direktor: Ivan Ivšac

 

 


 
MOLVIK- fotografije eksterijera i interijera